Velkommen til e-universe.dk

Lidt om det nye e-universe

Udgivet 15. april 2014

Så er det nye e-universe.dk lanceret og jeg vil gerne dele lidt nærmere hvad der er sket af tiltag på hjemmesiden.

Først og fremmest redesign

Temaet trængte til en seriøs opdatering, og der er nu et custom tema bag hjemmesiden baseret på Bootstrap.

Det visuelle kan du selv opleve, men funktionalitetsmæssigt er der sket en del der gør det til en bedre oplevelse at bruge e-universe.dk. Hjemmesiden er nu brugbar på tablets og mobiles (sig til hvis der skulle være nogle bugs nogle steder). Det var vigtigt at gøre hjemmesiden brugbar og behagelig at læse. Det betyder f.eks. at der ikke er nogen sidebar, alle artikler læses fuldt ud, og der er plads til større illustrationer og videoer.

Marker som læst/ulæst

Der er masser af godt indhold på e-universe.dk, men det var tidligere alt for svært at holde styr på hvad man havde læst og ikke læst. Det er der nu rodet bod for med funktionalitet på alle artikler der giver mulighed for at markere artikler som læst eller ulæst.

Marker som favorit / læst

Marker som favorit eller læst.

Artikler, du er på mere end 30 sekunder, bliver automatisk markeret som læst.

Hold styr på dine favoritter

Lige ved siden af knappen til at markere en artikel som læst, er der også en favorit knap. Det er let og hurtigt at markere de artikler du lige vil huske at vende tilbage til eller syntes rigtigt godt om og vil læse igen. Disse favoritter samler sig som en personlig liste til dig, og kan ses helt nede i bunden af hjemmesiden.

Mine personlige favoritter

Mine personlige favoritter

På oversigtssiden er det muligt at se en liste over alt indholdet på e-universe.dk:

 

Oversigtssiden - se den her

Oversigtssiden – se den her

Indholdet er grupperet og længere nede kommer der to lister med læste og ikke læste indlæg. Ja, beklager. Det tæller altså først fra nu af, men se det som en chance til at genopfriske nogle af de ældre artikler. Hvem kommer først til alle læste? 🙂

Længere nede kommer de seneste indlæg fra forummet og allernederst et stort søgefelt, og det er nu værd at prøve at søge på e-universe.dk

Bemærk også besøgte indlæg er markeret med gråt. Det er dog en simpel CSS effekt der ikke huskes på tværs af devices, dvs. listen på din tablet ikke vil være synkroniseret med din desktop computer.

Søgeresultater – bare bedre

Det interne søgefunktionalitet i WordPress er kendt for at være dårlig, og selv om der er lavet flere tiltag inden for de sidste par versioner er det stadig ikke godt nok til at finde indhold på større sites. Det råder en af mine favorit plugins, Relevanssi, bod på. Det er et fantastisk plugin til alle hjemmesider der har brug for gode søgeresultater til de besøgende.

Federe søgeresultater

Federe søgeresultater

Når du søger nu, søger man ikke blot iblandt artiklerne, men også kommentarer, forum indlæg osv. kommer også med. Der var en masse værdifuldt indhold i forummet og i kommentarerne som ikke kom med i søgeresultaterne.

Nyt forum software

Når vi nu taler om forummet, så er det også helt skiftet ud. Tidligere blev SimplePress pluginnet benyttet, men efter længere tids erfaring med dette forum software blev der kigget efter et alternativ og valget faldt på det tættest til WordPress, bbPress.

bbPress er ikke så overbugnende i funktionalitet som SimplePress var, men til gengæld gør den det ene formål at være forum software ganske strålende. Det er lettere for mig at lave integration og redigere forummet og generelt få jeres forskellige ønsker og behov til at ske.

Relaterede indlæg i forum

En ting som var vigtig var at gøre alt indholdet på e-university mere synligt og tilgængeligt. Det er sket rundt omkring på hjemmesiden, og også i bunden af forum indlæggende hvor der nu kommer en liste over indlæg fra samme forum.

 

Relaterede indlæg

Relaterede indlæg

Klik omkring, vi glæder os til at høre jeres feedback og forslag 🙂

Mange hilsener

Lars Koudal

“Chief Engineer”